Kurderne støtter den frie verden

urderne er selv ofre for islamisk terrorisme, for det var islamisterne der begik massacre og folkedrab mod etniske grupper og især yazidierne. Aktuelt bliver kurderne dagligt angrebet af islamisterne i Kirkuk og andre steder. Derfor forventes der fuld støtte og forståelse for Macrons bekymring fra kurdernes side.

Kurderne støtter den frie verden

Generelt er kurderne et folk som støtter ytringsfriheden og demokratiske principper. Det hænger nok sammen med deres kamp for frihed. Efter Macron-Erdogan skænderiet var det meget overraskende at nogle medlemmer fra det kurdiske parlament var bekymrede og nærmest støttede den tyrkiske præsident Racab T. Erdogan i konflikten mellem ham og den franske præsident Emmanuel Macron. Præsident Macron angreb i sin tale islamisk fanatisme og lovede at stoppe deres udenlandske støtte efter drabet af den franske lærer den 16. oktober 2020.

Kurderne er selv ofre for islamisk terrorisme, for det var islamisterne der begik massacre og folkedrab mod etniske grupper og især yazidierne. Aktuelt bliver kurderne dagligt angrebet af islamisterne i Kirkuk og andre steder. Derfor forventes der fuld støtte og forståelse for Macrons bekymring fra kurdernes side. Men disse parlamentsmedlemmer syntes at Macron fornærmede det kurdiske samfund på grund af han håndtering af sagen og det at han støttede at man kunne trykke Mohammed tegningerne igen. Mange kurdere var rasende og meget utilfredse med deres budskab til den franske konsulent. Der er mange der ikke anerkender den svage parlament og mener heller ikke at medlemmerne repræsenterer folket, idet de ikke er valgt ind i et frit og demokratisk valg.

Efter opstanden i 1991 har Frankrig været et af de vigtige europæiske lande som har hjulpet kurderne. Frankrig har haft en væsentlig betydning angående FNs beslutning nr. 688 og oprettelsen af sikkerhedszonen i en del af irakiske Kurdistan. Kurderne glemmer ikke Frankrig i denne forbindelse. Frankrig har siden støttet kurderne og ydet humanitære hjælp. Frankrig har sammen med andre vestlige lande hjulpet kurderne i kampen mod Islamisk Stat (ISIS) og de var en af de væsentlige årsager, at kurderne kunne besejre ISIS.

Tyrkiet har tværtimod overtrådt alle internationale regler angående nabolandenes suverænitet og selvbestemmelse. Tyrkiet undertrykker kurderne i Tyrkiet og angriber kurderne i Irak og har besat landsbyer og store arealer i grænseområdet i irakiske Kurdistan. Tyrkiet angriber kurderne i Rojava (nordøst Syrien) og har besat et stort område. Tyrkiet haf begået etniske udrensninger i Afrin og dele af Rojava regionen. Derfor er Tyrkiet absolut ikke kurdernes ven og Erdogans bekymring vedrør alene hans store politiske interesser.

Kurderne i Rojava har vist et godt eksempel på demokratiske løsninger på trods af vanskelige omstændigheder i den konservative og religiøse region. På trods af at de var omringet af shia og sunni magter fra alle side har de formået at danne et selvstyr med et system som er sekulære og demokratiske i et mellemøstlig sammenhæng. Erdogan had dette selvstyr og beskyldte dem for at være vantro og terrorister. Erdogan fik endelig lov til at angribe Rojava, besat betydelige dele, og begik etniske udrensninger. Takket være den amerikanske præsident Donald Trumps venskab med den tyrkiske præsident Raceb T. Erdogan.

Der er ingen tvivl om at fleratlet af kurdere over hele verden støtte Macron og Vesten i denne konflikt, idet de er selv i krig mod ISIS og Erdogans Islamiske kriger.